Цветанов: Имаше срастване на престъпността с политиците

Цветанов: Имаше срастване на престъпността с политиците | StandartNews.com

София. Всичко, което се прави в държавата, не трябва да се приема, че се прави от само една институция. Тъкмо това е и силата на нашето управление. Ние обединяваме дейността на няколко институции, заяви вътрешния министър Цветан Цветанов в предаването на "На четири очи" по Нова ТВ.

"Тук искам да кажа, че водещите бяха експертите от ГДБОП", уточни министъра. Според него, случващото се с Гриша Ганчев няма никаква съзнателна нотка, тъй като от близо една година се наблюдава внимателно всичко, случващо се в този бранш.

"Синът на Гриша Ганчев е един от хората, които са участвали в тези незаконни действия. Към този момент, това са лицата за които прокуратурата обяви, че разполага с достатъчно доказателства за повдигането на обвинения", подчерта Цветанов.

"Да, имаше определени индикации за опит за внос на захар с повишено радиоактивно съдържание", призна вътрешния министър. Той добави, че се работи превантивно, за да се предотвратят такива действия.

"Искам да се знае, че ще следим твърдението на Първанов за дадените от Станишев 1 милион лева за "черен пиар", категорично заяви министърът. Преди време президентът от 2002 до 2012 година Георги Първанов се оплака, че в БСП са дали един милион лева за черен пиар срещу него.

"През тези 20 години ние имахме един дефицит на справедливост, който трябваше да бъде свален от правосъдието. Защото никой не може да ме убеди, че през тези 20 години нямаше нито един, който да бъде осъден за корупция или далавери", отбеляза Цветанв.

"Вижте, към момента спрямо Алексей Петров има повдигнато обвинение. Когато говорим за организирана престъпност, трябва да бъдем адекватни на тежестта на обвиненията и да внимаваме какво правим и какво се случва" смята Цветанов. Той добави, че "имаше срастване на организираната престъпност с политическата класа. Това го заявявам най-отговорно"!

"ДАНС се създаде не от една партия, а от шест човека, които искаха това", каза още Цветанов в предаването.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай