Четирима с опит за палеж на Уолтопия

Престъплението е извършено на 5 юли.

Четирима с опит за палеж на Уолтопия | StandartNews.com

Четирима неизвестни извършители опитали да запалят сградата на Уолтопия, намиращата се на Цариградско шосе 111В, на територията на София Тех Парк.

Престъплението е извършено на 5 юли. Извършителите използвали запалителна течност, с която са подпалили инсталация с флаг с цветовете на дъгата, монтирана на фасадата на бизнес сградата, съобщиха от пресцентъра на компанията

Престъплението е записано от охранителните камери и без колебание може да бъде определено като умишлен палеж.

А в действията на 4-те лица очевидно има мотив - омразата към Прайд движението, членовете на ЛГБТИ общността и техните поддръжници в лицето на Уолтопия.

Охранителят на сградата незабавно предприема процедурни мерки, като подава сигнал на тел. 112 и извиква колеги от охранителната фирма, които патрулират в района на София Тех Парк. По думите на охранителите последваща реакция от полицията след подадения сигнал на телефон 112 не е имало..

"Ние, в Уолтопия, вярваме в правото на всеки човек да бъде такъв какъвто е и защитаваме правото му да бъде свободен и щастлив без значение какъв е неговия пол, сексуална ориентация, раса или етническа принадлежност", коментираха от компанията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай