Черна събота: шофьор от 12 дни сее смърт

Двама души са загинали заради неправилно изпреварване

Черна събота: шофьор от 12 дни сее смърт | StandartNews.com

Инцидентите с фатален край по пътищата продължават и през уикенда. Тежка катастрофа отне живота на двама души, съобщиха от ОДМВР - Разград. Инцидентът временно затвори за движение пътя Кубрат - Русе.

Около 15 часа в събота два автомобила се удрят челно в района на село Беловец. По първоначални данни загинали на място са 18-годишно момче, шофирало едната кола и негов връстник, който се е возел на предната седалка.Малко по-късно от полицията коригираха информацията и съобщиха, че двете жертви са младеж на 18 години и 42-годишна жена. До челния сблъсък между "Опел Вектра" и "Фолксваген Туарег" се стигнало, след като лекият автомобил изпреварил товарен камион "Ивеко" и навлязъл в лентата за насрещно движение. В "Опел"-а пътували трима души - загиналият 18-годишен водач от село Сеслав, 42-годишната жена, която се возела зад шофьора и 21-годишния й син - пътник на предната седалка.Шофьорът притежавал свидетелство за управление на МПС от 15 ноември.

"Фолксвагенът" бил управляван от 53-годишен мъж от Русе, с когото пътували две жени - 50-годишната му съпруга и 78-годишната й майка. Те са прегледани и освободени. В стабилно състояние е и пътникът от леката кола.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай