Чака ни топло начало на седмицата

Днес ще бъде предимно слънчево

Чака ни топло начало на седмицата | StandartNews.com

Днес ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен северозападен вятър. Ще е топло с максимални температури между 25 и 30 градуса.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максимална температура на въздуха 23-28. Температурата на морската вода е 21-23 градуса. Вълнението на морето най-често ще бъде 1-2 бала.

В планините също ще е предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб, по високите и открити части умерен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра - около 20, на 2000 метра - около 12 градуса. В началото на следващата седмица ще бъде предимно слънчево и топло за края на септември и началото на октомври. В нощните часове ще бъде почти тихо, през деня ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен северозападен вятър, а в източните райони вятърът временно ще се обръща от югозапад. Преобладаващите минимални температури ще са между 10 и 15 градуса, а максималните в понеделник ще са над 25 градуса, на отделни места ще достигат и до 30-32 градуса. Във вторник дневните температури главно в североизточната половина от страната слабо ще се понижат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай