Булевард в Одрин носи името на големия Наим Сюлейманоглу

Решението взе общинският парламент на града

Булевард в Одрин носи името на големия Наим Сюлейманоглу | StandartNews.com

Булевард в град Одрин вече носи името на покойния легендарен щангист, олимпийски и световен шампион - Наим Сюлейманоглу. Това стана възможно с решение на общинския парламент на града, взето с пълно единодушие.

В церемонията по тържественото откриване на булевард "Наим Сюлейманоглу" освен кмета на град Одрин Реджеп Гюркан и местни политици, бяха и кметът на Момчилград Илкнур Кязим, братът на Наим - Мухаррем Сюлейманоглу, спортисти-съратници на покойния щангист от Турция и България.

"Булевардът, който кръстихме на името на Наим Сюлеймавоглу, ще напомня винаги на одринци и на многобройните туристи за славата, която извоюва Наим за нашата страна в спорта и защитата на човешкото достойнство", каза кметът на Одрин.

Великият щангист Наим Сюлейманоглу почина през ноември 2017 г. на 50-годишна възраст в Истанбул, но не намери покой и след смъртта си. По искане на японката Секаи Мори, която твърдеше, че е негова дъщеря, той бе ексхумиран през юли 2018-а. ДНК тестът показа, че щангистът е 99,9% баща на Мори. Сюлейманоглу има още 4 деца от 3 жени, макар никога да не е имал официален брак.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай