Божков се обяви за жертва на геноцид

Аз вярвам в конкретните и законово издържани обвинения, декларира обвиненият олигарх

Божков се обяви за жертва на геноцид | StandartNews.com

Издирваният от българското правосъдие олигарх Васил Божков продължава с опитите да разклати държавата през Фейсбук. Ден след като се сдоби със 7 нови обвинения, сред които и за поръчкови убийства, хазартният бос заплаши разследващите у нас.

За разлика от Прокуратурата в лицето на Главния  прокурор Иван Гешев, аз вярвам в конкретните и законово издържани обвинения. Това обяви Васил Божков, чиито профили в социалните мрежи се поддържат от бившата "наложница" на задкулисието Ивет Добромирова, коментира "Монитор".

"Хагската Конвенция от 1954 г. и Конвенцията за Защита на Световното културно наследство от 1972 г. криминализират действия, водещи до разрушаването на културно-историческо наследство и ги класифицират като „престъпление срещу човечеството“, пише Божков, пробвайки се да обяви, че разследването срещу него е равно на геноцид. Освен това отправя поредните заплахи към всеки, дръзнал да участва в разследването на престъпленията му.

"Като последствие от незаконното изземване и неясната съдба на предметите от Колекция „Васил Божков“ от страна на властимащите e заведено дело срещу държавата пред съответните международни правни институции. Освен това лично ще бъдат съдени Гешев и всички длъжностни лица (чиновници, държавни служители и др.), отговорни за имуществените и неимуществените вреди, причинени от заграбването и увреждането на предметите от Колекция „Васил Божков“, продължава да заплашва той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай