Борят се за работниците от ТЕЦ "Марица Изток" 1

Състоянието и на двамата пострадали е много тежко

Борят се за работниците от ТЕЦ "Марица Изток" 1 | StandartNews.com

Лекарите в старозагорската болница се борят за живота на двамата работници, които пострадаха вчера около 16:30 в ТЕЦ "ЕЙ И ЕС Гълъбово". Състоянието и на двамата пострадали е много тежко, предаде БНТ.

Единият от тях е в кома със силна токсикация и на командно дишане. Състоянието на другия работник, който беше с мозъчно сътресение, снощи се е влошило. Наложила се е спешна мозъчна операция.

Мъжете са извършвали ремонти дейности и при отварянето на шахтата на единия от работниците му прилошава и пада в нея. Колегата му се опитва да помогне и той също пада.

Все още не е ясно какво трябва да се очаква от разследването. Към момента образуваното досъдебно производство е за средна телесна повреда, причинена по непредпазливост. Но дали това е причината, тепърва ще се уточнява, след като излезе и становището на инспекцията по труда.

От "ЕЙ И ЕС" излязоха с позиция, че са направили всичко възможно, работниците максимално бързо да бъдат транспортиране в болницата и казаха, че са готови да поемат и разходите за последващо лечение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай