Борисов се отказа от чадър заради журналист

Премиерът кацна на мюнхенското летище, посрещнат от германски журналисти

Борисов се отказа от чадър заради журналист | StandartNews.com


 
Секунди преди Борисов да слезе от правителствения самолет в Мюнхен, където се провежда срещата на върха по сигурността, един от охранителите му извади чадър, с който да предпази премиера от дъжда, пише БЛИЦ.
С ловък и едва забележим жест министър-председателят му даде знак, че не иска чадър. От групата журналисти, които причакваха Борисов на летището, той се спря пред един от тях, който бе в инвалидна количка. Точно на него Борисов предложи чадър като този път нареди на бодигарда си да го разпъне над непознатия мъж. Той пък от своя страна се пошегува, че има коса, която да го пази и няма нужда, но въпреки това охраната на премиера го заварди с чадъра.
От своя страна журналистът в инвалидна количка предложи на Борисов да задържи микрофона му и така да отговори на въпросите му. Премиерът веднага се съгласи, а снимките на двамата загряха социалните мрежи.

Ето какво написа премиерът във Фейсбук след пристигането си в Мюнхен.

"След като кацнах в Мюнхен бях посрещнат от екип на YOU TUBE канала на Конференцията по сигурността, който осигурява цялостна информация за участието на европейските и световни лидери в събитието. Мюнхенската конференция и YOU TUBE каналът въведоха този формат миналата година, за да достигнат до младата аудитория в глобален мащаб. Една от целите на проекта е да покаже на зрителите случващото се зад сцената на световния форум за външна политика и сигурност".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай