Борисов: Ресторантът не е задължителен

Разчитаме, че хората са информирани и могат да вземат решения

Борисов: Ресторантът не е задължителен | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов и здравният министър Костадин Ангелов посетиха хасковското село Малево, за да проверят как протича ваксинацията.

Пред журналистите министър-председателят заяви, че се надява на 1 март, както по-рано бе поет ангажимент, ресторантите да могат да отворят отново.

Ние никого не задължаваме да ходи на ресторант, разчитаме, че хората са информирани и могат да вземат решения, коментира Борисов.

Той посочи, че вицепремиерът Томислав Дончев ще участва в изборите като водач на габровската листа на ГЕРБ и по тази причина правителството е определило вицепремиерът Марияна Николова да отговоря за провеждането на изборите.

Борисов каза още, че на по-късен етап ще се решава дали някой друг ще изпълнява премиерските функции в случай, че той самият излезе в отпуск за изборите.

Няма хаос около организацията с ваксинацията, заяви от своя страна здравният министър Костадин Ангелов.

„По въпроса на личните лекари - да, имаме проблем с осигуряването на достатъчно количество ваксини от заявените от личните лекари, но пак да повторя: ние сме готови за начало на масовата ваксинация в началото на месец март, тоест от 3 и 4 март нататък.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай