Премиерът: Очаквам "Костинброд" 2! (ОБНОВЕНА)

Когато БСП раздава правосъдие, Белене отеснява, каза премиерът

Премиерът: Очаквам "Костинброд" 2! (ОБНОВЕНА) | StandartNews.com

"Оставките са имиджови удари за цялата политическа класа. Но при нас стандартите са други. Оставките са пречистване. Нещо нормално! Но на другите партии не им пука, когато и за тях излязат данни. Моят синковец има една къща за гости, колежката от другата страна - три. Той ще върне парите, ще си понесе отговорността и последствитята", заяви премиерът Борисов в ефира на БТВ.

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов застана в студиото на БТВ заедно с водача на листата на партията за евроизборите Мария Габриел.

В началото на разговора стана ясно, че Борисов се обръща към нея с моминската й фамилия - Неделчева. 

"Като й звъня й не вдигне, излиза Мария Наделчева. Аз така съм ги изпратил с Ева Паунова. Това, че са се омъжили, не е лошо, но за мен те са си Неделчева и Паунова", каза той.

Запитан защо говори за нов "Костинброд", Борисов каза, че "те (БСП) нямат друг шанс". И понеже в учебниците на КГБ  пише така, а в техните редици има много от КГБ - най-добре е да избереш подбрани истини и така да ги съчетаеш по някакав начин, че да изглеждат като неистини. Имаме сигнал, че четвъртък или петък ще поднесат фалшификации, ние се готвим за реакции", подчерта премиерът.

"Те виждат, че като аргументи няма какво да направят - разчитаха, че със злоба, с жлъч, ще разклатят дебата, но не стана. Нашата листа - с компетентни лица, знаещи, можещи - с какво да ни разклатят", каза Борисов. Направеното от ГЕРБ няма алтернатива

Злоупотреби има навсякъде, важно е те да не се замазват, включи се в разговора Мария Габриел.

Вижте какво стана в Австрия, никоя държава не може да се присъедини на човешката алчност, каза пък лидерът на ГЕРБ и министър-председател. И изтъкна, че това, което канцлерът Себастиан Курц прави в момента - да подаде оставка и да отиде на предсрочни избори, той го е правил два пъти. Важното е има съхраненно доверие.

А сега готов ли сте за подадете оставка, бе въпросът на Хекимян, Борисов отговори: "Няма защо да подавам оставка.Защо да го правя! На Курц партньорите му го издъниха".

Борисов отговори на въпроса трябва ли да има общ европейски прокурор и подчерта, чеБългария е една от трите страни инициаторки за това, а БСП си приписват това като тяхна заслуга.

Премиерът отново атакува президента Радев, заради консултациите за избор на главен прокурор. Те с БСП са абсолютно едно и също и критиките им са само срещу правителството, каза Борисов.

БСП са свикнали да са съдници и да раздават правосъдие, но тогава Белене отеснява!, заяви още Борисов. Според него "БСП са свикнали да държат съдебната власт".

Премиерът посочи още, че не се притеснява от проверките на офшорни зони.

В Банкя показват къщата на покойния Кюлев и пишат, че я моя. В Барселона показват къща на друг човек  - Сашо Чаушев, и пишат, че е моя, посочва Борисов.

Той каза, че "ние сме много сложна рода". С едните си братовчеди не се виждал от 40 години, а с другите - от 30 години не си говорят и сега, като се видят, си махат. Не си говорим трайно, двама съм ги и бил и затова не си говорим, разказа Борисов.

Те избират познати хора. Аз не си говоря с тях, двете баби заради една помпа се скараха, аз ги набих - братовчедите. Не искам да се вкарвам в тази тема. Имам си къща в Банкя, там съм се радол, там живея и там ще умра. Барселонската къща е на Сашо Чаушев - поканете го, каза още Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай