Борисов инспектира новия участък на "Хемус"

До декември месец от Министерството на културата трябва да кажат дали имат нужда от допълнителни разкопки

Борисов инспектира новия участък на "Хемус" | StandartNews.com

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, министър-председателят Бойко Борисов и вицепремиерът Томислав Дончев ще са гости на Севлиево по повод откриването на обновен завод и 85-ата годишнина на завода, съобщи БНР.

Модернизацията е свързана с автоматизация на производствените процеси и подобряване на условията на труд в завода за санитарна арматура, който води началото си от 1934 г.

Произведените в него смесители и душове се продават в повече от сто страни по света.

Компанията подкрепя социално значими проекти и е сред основните дарители на общинската болница. Благодарение на тези нейни ангажименти днес в здравното заведение ще бъде открито обновеното детски отделение.

На път за Севлиево още в ранни зори  министър председателят инспектира как строителните инженери си вършат работата по строежа на АМ "Хемус".  

При разговор с премиера един от работниците обясни, че е от Стара Загора, но е дошъл тук, защото "прави магистрали".

"Имаш какво да правиш, на юг ги направихме, сега тук", коментира Борисов. "И от Белокопитово до Търговище много силно работят", обясни той.

Строителен инженер обясни на Борисов, че цялото трасе, което виждат в момента, е археология и до декември месец от Министерството на културата трябва да кажат дали имат нужда от допълнителни разкопки. Служителят от строителната фирма обясни, че в момента се стараят да отводнят участъка.  

„Всеки ден на обекта работят по 90 работника. Възползваме се максимално от хубавото време",  каза още той.

"Тук ли сте пипали баластрата? Казал съм, че ще има глоби за областни управители, ако още веднъж ме скарате с еколозите", обърна се министър-председателят към ръководителя на обекта, който се возеше в джипа му.

Строителният инженер заяви, че големи корекции не са правени, но е необходимо за строежа да се докара много голям кран, а под него земята да бъде подготвена. 

Тогава Борисов му препоръча да се посъветва с еколозите. 

"Ще ги поканим днеска, ще се срещнем с еколозите. Ще искаш да ти предпишат. Не може да влизаме в конфликт. Ще ги докараш да видят трасето, да видят какъв огромен строеж е", каза още Борисов. 

Строителният инженер обясни на премиера, че почти всички фирми в България, които се занимават с изработването на греди, са ангажирани с работа заради необходимостта над 800 греди за съоръженията в района. 

По-късно премиерът Борисов се включи на живо в страницата си във Фейсбук и от пътя Севлиево-Габрово. "Този път извежда бързо и безопасно целия трафик от Габрово. Тук предстои да се направят двете най-трудни съоръжения", коментира вицепремиерът Томислав Дончев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай