Борисов: До 2020 г. АМ "Хемус" ще подмине Плевен

Премиерът провери изграждането на отсечката между Ябланица и Боаза

Борисов: До 2020 г. АМ "Хемус" ще подмине Плевен | StandartNews.com

До 2020 г. АМ "Хемус" ще подмине Плевен, прогнозира премиерът Бойко Борисов във Фейсбук след като инспектира строителните работи в отсечката между Ябланица и Боаза.

От днес започва поетапното строителство на автомагистрала "Хемус“ в участъка между Боаза и връзката с път I-5 Русе - Велико Търново.

"Проверих напредъка при изграждането на отсечката между Ябланица и Боаза на АМ "Хемус“, която е близо 10 км. Строителството ѝ започна в края на март м. г. и се финансира със средства от националния бюджет. Работата по нея напредва и е напълно реалистично да е готова през есента, около половин година по-рано от предвиденото", отчете Борисов.

"Чували сме всякакви глупости за строителството на АМ "Хемус", а я направихме до Ябланица. Никой никога не е мислил да прави АМ "Хемус", но коментират. До края на 2020 година ще подминем и Плевен. След това изпълняваме и другите проекти, за да вържем и Търговище, там където Плевен ще излезе", каза още Борисов, като прогнозира, че с тази отсечка в строия Брутният вътрешен продукт (БВП) ще скочи с "поне 10-20%".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай