Близките на Милен не искат отмъщение

Адвокатът им Менко Менков и Цветков заедно къмпингували

Близките на Милен не искат отмъщение | StandartNews.com

Близките на загиналия журналист Милен Цветков не искат отмъщение, а подобни случаи никога да не се повтарят. Това заяви Менко Менков, адвокат на близките на Милен Цветков в интервю за бТВ. Журналистът издъхна на столичния бул. „Черни връх”, след като дрогираният Кристиан Николов се заби с джипа си в колата на Цветков. Милен бе спрял на червен светофар. Крисниан, в чиято кръв бе открит адски коктейл от марихуана, амфетамини, кокаин и лексотан, летял с над 100 км/ч.

„Това е изключително емоционален процес за мен“, каза Менков. Той разкри, че се е познавал отдавна с Милен Цветков и двамата са споделяли обща страст – къмпингарството, затова не е могъл да откаже на близките на загиналия журналист да поеме случая, за което се чувства морално задължен.

 „Това е една морална кауза, която трябва да отстояваме, тъй като човешкият живот е най-голямата ценност. Този казус не трябва да остава, защото е загубил живота си един от най-известните български журналисти, а за да направим така, както казват неговите близки, това да не се случва“, заяви Менков. „Това е тяхното желание. В скръбта си те бяха изключително горди, казвайки „Сега не е време за отмъщение, трябва да простим“, допълни адвокатът.

 „Искам да поздравя наблюдаващия прокурор и разследващия за обвинението, което повдигнаха за умишлено причиняване на смъртта на Милен Цветков“, каза още Менков. По неговите думи това обвинение може да бъде доказано в съда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай