Близки на прегазеното: Шофирайте така, сякаш всяко дете е ваше

В Братаница отново излизат на протест, искат да се обезопаси пътят, откъдето минава трафикът между Пазарджик и Септември

Близки на прегазеното: Шофирайте така, сякаш всяко дете е ваше | StandartNews.com

Роднини на 8-годишното момиченце, което загина вчера, след като беше блъснато, докато пресича на пешеходна пътека от служител на МВР, отново излизат на протест.

В центъра на село Братаница  всеки желаещ ще може да запали свещ.

Искането на хората от селото е да се обезопаси пътният участък, на който за втори път се случва тежък инцидент, след като трафикът между Пазарджик и Септември е пренасочен през Братаница, заради ремонт, съобщи БНР.

Още вчера хората се събраха на бдение в село Братаница. Те донесоха цветя, запалиха свещи и поставиха надпис:

„Шофирайте така, сякаш всяко дете на пътя е ваше.“

Соня Тодорова живее в селото. Тя коментира пред bTV:

„Това е бъдещето на България и всички трябва да бъдем доста по-отговорни на пътя. Независимо дали сме полицаи, или обикновени граждани. Моля всички шофьори да бъдат малко по-внимателни.“

Малко след това граждани блокира пътя Ветрен дол – Братаница – Звъничево.

Инцидентът станал докато момичето и по-големият й брат пресичали. Няколко коли спрели, за да им направят път. Тогава обаче колата на МВР заобиколила с висока скорост спрелите коли и помела момиченцето. Детето е изхвърчало поне на 30 метра, разказват свидетели. Автомобилът се е качил на тротоара, помел пътен знак и спрял на сантиметри от вратата на аптека, тъврдят свидетели, съобщава ТрафикНюз.

Според очевидци - автомобилът се е движил с превишена скорост.

По-късно стана ясно, че полицаят е служител в Дирекция за „Борба с организираната престъпност“. От прокуратурата все още не съобщават каква е пробата му за алкохол и наркотици.

 Хора, опитали се да реанимират момиченцето твърдят, че линейката на Спешна помощ се е забавила с повече от 30 минути.

Днес напрежението в селото е осезаемо. Тази сутрин има засилено полицейско присъствие в населеното място. Главният път е блокиран от органите на реда заради опасения, че местните жители ще блокират отново движението, съобщава Нова тв.

Разследването е възложено на следовател от Окръжен следствен отдел към Окръжна прокуратура Пазарджик.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай