България и Румъния облекчават трафика на "Дунав мост 2"

Създават експертна група за контрол, която да намали времето за изчакване на българо-румънската граница

България и Румъния облекчават трафика на "Дунав мост 2" | StandartNews.com

Фото bTV

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров посети Видин, където проведе официална среща с държавния секретар в Министерството на транспорта и инфраструктурата на Румъния Адриан Ковасниану.

Двамата обсъдиха проблемите с трафика на „Дунав мост 2“. В рамките на срещата беше взето решение да бъде създадена съвместна работна група между министерствата на двете страни, която ще включва експерти за различни видове контрол. Нейната цел ще бъде да намали времето за изчакване от двете страни на българо-румънската граница.

„В последно време има новопоявил се трафик, идващ от Албания, има и пренасочен такъв, който се дължи на увеличените магистрални такси в Сърбия. В момента в рамките на едно денонощие през границата минават между 1000 и 1200 товарни камиона в посока. Увеличението на общия трафик в сравнение с 2019 г. е 15%“, заяви българският министър, предаде bTV.

Предстои още в началото на следващата седмица новосъздадената работна група да посети и други гранични пунктове между България и Румъния, защото според министър Тодоров, проблемите на всеки един от тях са различни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай