Българи празнуват сред рози дамасцена в Лондон

Събитието е под патронажа на Българския сити клуб в Лондон

Българи празнуват сред рози дамасцена в Лондон | StandartNews.com

Фестивалът  се организира от Лондонската българска асоциация по случай 24 май

В навечерието на 24 май българи и англичани отпразнуваха заедно Деня на българската писменост и култура. Голдън Скуеър - малък площад в сърцето на Лондон, се превърна в сцена, на която се изявиха български таланти от различни жанрове. Класическа, съвременна музика, електронна арфа, гайда, фолклорни танцови изпълнения зарадваха посетителите. Специално подредени щандове представиха произведения на изкуството, книги на български и английски, чиито автори живеят в Лондон и лично присъстваха на събитието.

Фестивалът на българската култура се организира от Лондонската българска асоциация по случай 24 май и беше открит от Бойко Боев - председател на асоциацията. Събитието се проведе под патронажа на Българския сити клуб в Лондон и неговия председател Принц Кирил, който приветства всички българи с предстоящия празник.

Гости на празника бяха и посланикът на България в Лондон г-н Марин Райков, лондонски общински съветници и приятели на България в Лондон.

„Тази дата е свързана с корените на нашата идентичност като нация, затова се радвам, че моята първа среща с българската общност в ролята ми на български посланик в Лондон е Денят на българската култура и писменост.“ - отбеляза г-н Райков в приветствената си реч.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай