Българи били блокирани на Тасос заради лошото време

Групата от 52-ма души, избрали да посрещнат Нова година на гръцкия остров, са в добро състояние и са пристигнали благополучно на българо-гръцката граница...

Българи били блокирани на Тасос заради лошото време | StandartNews.com

Министерството на туризма направи проверка на казуса със забавено отпътуване на група български туристи от остров Тасос, съобщиха от пресцентъра на ведомството. Групата от 52-ма души, избрали да посрещнат Нова година на гръцкия остров, са в добро състояние и са пристигнали благополучно на българо-гръцката граница.

Валентин Величков, лице с функции по управление от организатора на туристическото пътуване ЕТ „СВЕТЛА МЛАДЕНОВА – ПОХОД“, увери, че заради лошо време в района на Тасос и произтичащите от това обстоятелства българската група не е успяла да тръгне с ферибот на 1 януари 2019 г., както е било планирано.

На Тасос порт полицията давала информация час преди отпътуването по разписание, но то не е могло да се осъществи и след последния ферибот в 19 ч поради забрана на местните компетентни власти. Представителят на туроператора уверява, че за туристите е била платена допълнителна нощувка и закуска в същия хотел на остров Тасос, в който са отседнали.

ЕТ „СВЕТЛА МЛАДЕНОВА- ПОХОД“ е с редовна регистрация в Националния туристически регистър, поддържан от Министерството на туризма, и функционира като туроператор и туристически агент, показа документалната проверка. Фирмата има действаща застраховка, валидна до 19 юни 2019 г. Фирмата е със седалище и адрес на управление в София.

Министерството на туризма продължава да следи казуса, до момента във ведомството няма постъпила жалба от туристи от тази група. Открит е телефон, на който при необходимост от съдействие туристите могат денонощно да подават сигнали. Номерът е 02/9046895.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай