Благотворителен базар провежда международният женски клуб

Еднодневното събитие е от 9 до 19 часа на 2 декември в Интер Експо Център и в него ще участват представителни щандове от 60 държави...

Благотворителен базар провежда международният женски клуб | StandartNews.com

Ръчно изработени сувенири от Доминиканската република, висша мода от Италия, участие за първи път на държави като Ватикана, Монако и Гватемала – това са само част от изненадите, които ще предложи Международният женски клуб (МЖК) на своя ежегоден благотворителен базар в Интер Експо Център. Събитието се провежда за 24-та поредна година и е посветено на набирането на пари за различни социални каузи, припомниха организаторите.

Еднодневното събитие е от 9 до 19 часа на 2 декември в Интер Експо Център и в него ще участват представителни щандове от 60 държави. Тази година базарът ще събира средства в подкрепа на деца и възрастни хора от рискови групи. Акцент ще се постави и върху работата с ромски деца и техните родители, съобщи Албена Джоунс – президент на МЖК. Тя се похвали, че миналата година Клубът е набрал най-голямата сума за благотворителност в рамките на един ден – 373 000 лева.

Тази година, каза Джоунс, на базара ще има щандове на Доминиканската република, който вече е известен с предлаганите ръчно изработени сувенири, които стават и за подаръци за предстоящите коледни празници. Италианският щанд ще предложи уникални облекла, които се числят към висшата мода. Друг интересен факт е, че тази година за първи път ще участват държави кат Ватикана, Монако и Гватемала.

Мотото на благотворителния базар ще е максимата, възприета от МЖК – „светът идва при теб“. Съвместно с Българската търговско-промишлена палата, Клубът ще предложи тази година като подарък своя нов юбилеен календар. Друга новост е, че за първи път ще може да се плаща и да се даряват пари чрез ПОС-терминали, което е новост, осигурена със съдействието на УниКредит Булбанк, каза Джоунс.

В тазгодишния Благотворителен базар ще се включат петима от най-обичаните музикални артисти в България. Рут Колева, Поли Генова, Веси Бонева и Деси Андонова ще представят своите най-големи хитове между 13 и 16 ч. в зала 4 в Интер Експо Център. От 17 до 19 ч. Устата и музикантите от „Мехехе“ пък ще  участват в специалното събитие „Вечер на Базара“, което ще се проведе за първи път тази година.

„Повече от 20 години Благотворителният базар на Международен женски клуб – София дава възможност на всички ценители на световната култура да се включат в едно уникално околосветско пътешествие. Само за ден столицата ни се превръща в пресечна точка на традициите на страни от цял свят, обединени около важни социално значими каузи. По този начин ние се борим за създаването на една по-добра България – мисия, която заслужава подкрепата на всеки един от нас“, сподели Албена Джоунс, президент на Международен женски клуб – София.

Стандартните билети за Базара са на стойност от 6 лв., а тези за студенти и пенсионери – 2 лв. Предлага се и комбиниран билет за семейства на цена от 14 лв., както и дарителски билет (VIP пропуск) на стойност от 25 лв., който предоставя достъп до церемонията за откриване на Базара с всички официални гости, както и специални подаръци от Международен женски клуб – София. Всички желаещи да посетят Базара могат да закупят билети с намаление предварително от мрежата на Ticket Portal в цялата страна.

24-тият Благотворителен базар на Международен женски клуб – София се провежда със специалната подкрепа на ContourGlobal, „МБАЛ-Уни Хоспитал“ – Панагюрище и Novo Nordisk. Основен принос за реализацията на събитието имат и партньорите на организацията – Столична община, Inter Expo Center, M3 Communications Group, Inc., ЦУМ, Форс Делта ООД, Уни Кредит Булбанк, Екопак, Allied Pickfords, Nu Boyana Film Studio, Metropolitan Hotel, Българска търговско-промишлена палата и Съвет на жените в бизнеса. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай