Бенатова: Борисов заблуди обществото, лъжейки го красиво

Страшно е фокусирането на тоталитарната нагласа на обществото в една фигура

Бенатова: Борисов заблуди обществото, лъжейки го красиво | StandartNews.com

Страшно е фокусирането на тоталитарната нагласа на обществото в една фигура – била тя на Тодор Живков, Иван Костов, Симеон Сакскобургготски или Бойко Борисов.

Това каза в интервю за предаването „Политически НЕкоректно“ Миролюба Бенатова, разследващ журналист, водещ на предаването „Алтернативата“ по TV1, дългогодишен репортер в bTV  и Нова телевизия, а преди това журналист във вестник „168 часа“.

„Когато той се появи в МВР като главен секретар, към него имаше интерес, защото беше нетипична фигура към този момент. 

Неговата непринуденост, в началото изключителна плахост и неувереност, опит да нарича нещата с истинските им имена, което тогава звучеше естествено, звучеше искрено, това направи Бойко Борисов желан събеседник и харесван от аудиторията“, спомня си Бенатова.

„Вероятно всички имаме грях и като професионалисти, и като общество. Да, вероятно той е успял да заблуди обществото, лъжейки го красиво.“

Покрай провеждането на прозрачни избори, което е основна задача на служебното правителство, може би ще бъдат осветени някои феодали по места, защото изборите са лакмус за местните зависимости, смята Миролюба Бенатова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай