Бедствието държи затворена АМ Струма край Дупница

По-късно ще стане ясно дали има поражение по магистралата

Бедствието държи затворена АМ Струма край Дупница | StandartNews.com

Частично бедствено положение е обявено за част от територията на Дупница. Обстановката в общината се усложни след като пожар избухна в землището на село Грамаде. Огънят започна в склад за вторични отпадъци. За кратко затворена остана АМ "Струма".

Огънят е локализиран, но все още не е ликвидиран. Гасенето продължава и днес.

Екипи огнеборци от Благоевград, Дупница и Самоков бяха на място и гасиха пожара през нощта.

Автомагистрала "Струма" е затворена и в двете платна. До късно снощи беше отворено само платното в посока "Кулата", но в момента са затворени и двете. Обходният маршрут е по главен път Е-79.

Кметът на община Дупница вчера въведе частично бедствено положение до полунощ на днешния ден. Той е издал заповед за провеждане не незабавни аварийно-възстановителни дейности. В овладяването на ситуацията ще се включат и кметовете на близките населени места.

По-късно през деня ще се стане ясно дали има някакви поражения по АМ "Струма" и дали трябва да се извършват ремонти.

Според собственика на депото за вторични суровини причина за пожар е хвърлен горящ предмет от АМ "Струма". Дали това е така ще определят органите на полицията и пожарната, които трябва да извършат разследване.

Задушлив дим и силна миризма се усещат не само в района на магистралата и в Дупница, но и в Благоевград, който се намира на 40 километра разстояние. Вчера са направени изследвания на въздуха и до този момент не са установени завишени нива на опасни са населението отровни газове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай