Айтос на бунт срещу тировете. Сблъсъци с полицията

Хората настояват за справедливо наказание, спрямо всички виновни за загиналото преди седмица семейство

Айтос на бунт срещу тировете. Сблъсъци с полицията | StandartNews.com

Напрежението в Айтос, породено от липсата на каквито и да било мерки срещу тировете и катастрофите в района, ескалиха. Стотици жители отново излязоха на протест. Деца поведоха жива верига, с която беше блокиран входът на града - в посока Провадия. Хората тръгнаха от градинката, която преди седмица стана гробище за 33-годишен мъж и двете му деца. Джипът им бе помлян от тир, който влетял в града с висока скорост, а спирачките отказали. Колата на семейството бе разцепена на две. Оцелялата по чудо майка още не може да се съвземе от ужаса.

Протестът е под надслов "Стига жертви", съобщи БГЕНС. На мястото на тежката катастрофа от миналата седмица, на ул. „Хаджи Димитър“, бяха положени много цветя. Стигна се и до сблъсъци между протестиращи и полицаи. Сред хората, които изразяваха недоволство, е и братът на загиналия млад баща – Нури.

Протестиращите отказаха да се съобразят с разпорежданията на униформените и разкъсаха плътния кордон от служители на МВР. Така стигнаха до края на града, където издигнаха плакати.

Демонстрантите са от Айтоско и Руенско. Сред протестиращите се появи и кметът на Айтос. С викове - „Тировете вън“ и „Искаме път, не искаме тирове-убийци“, хората настояха за изграждането на обходен път и постоянно присъствие на полиция.

Пътят е натоварен. От там преминава основния тежкотоварен трафик от Провадия към Айтос. Местните са категорични, че изграждането на кръгово кръстовище или светофар няма да реши проблема. Хората настояват за справедливо наказание, спрямо всички виновни за трагедията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай