Асен Василев пял в един хор с Делян Добрев

Министърът никоге не е имал политически пристрастия

Асен Василев пял в един хор с Делян Добрев | StandartNews.com

Асен Василев, министър на финансите, говори в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита“. 

 

На въпрос, дали има политически пристрастия, министърът отговори, че никога не е членувал в партия, а и няма такива намерения. “Винаги съм подхождал към моето участие в публични роли чисто експертно”, каза Василев и обясни, че иска да се сложи ред и контрол в министерството на финансите и да се работи честно, за да се подреди икономиката на държавата.

Според министъра България има огромен потенциал, който през последните години не е използван и окачестви последното десетилетие като “десетилетието на пропуснатите възможности”.

Беновска призова министъра на финансите да разбие или потвърди мита за Американската мечта и това, че който отиде там, става преуспял. Василев подчерта, че дали ще успееш, или не в Америка - е в ръцете на всеки един човек и ако човек работи и иска да постигне нещо няма как да избяга от късмета.

Беновска попита Василев дали е водил дела във Великобритания за 9 милиона британски лири. Василев отрече и обясни, че след като е напуснал дружеството, са решили да затворят английското подразделение, което е имало дължими суми към дружеството. 

“Богат ли сте?” попита Беновска и подчерта, че това не е неприличен въпрос. Министър Василев отговори, че има достатъчно пари, за да не се чувства притеснен, а и богатството е съобразно нуждата на човек. 

“Споделихте ли с президента Радев, когато той Ви покани, какви са параметрите на Вашето маскиране, ако мога така да се изразя?” попита Беновска. Василев отговори, че е споделил на президента каква е неговата работа, какво смята, че трябва да се направи и с какъв екип. “Аз не приемам телефонни обаждания”, подчерта Василев.

“Какво Ви помоли, да не кажа, постави като условие? Каква беше неговата позиция за това какво трябва да правите Вие като финансов министър в този служебен кабинет?” попита Беновска за разговора с президента Радев.

Василев отговори, че е получил подкрепа от президента и се е съгласил с неговите предложения - да се вдигне събираемостта, да остане държавата със стабилни финанси, да се спрат течовете на обществени средства, да се затегне дисциплината в разходната част.

“Аз не искам държавата да печели, а ефективно да изгражда средата, която позволява на фирмите и хората да печелят” подчерта Василев.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай