Александровска с нов шеф

Спряха операциите в Ямбол, заради кражба на тръби

Александровска с нов шеф | StandartNews.com

Д-р Атанас Атанасов е новият шеф на Александровска болница. Той е поканен за поста от здравният министър Стойчо Кацаров. Д-р Атанасов е бил шеф на областна болница и е в ръководството на БЛС.

„Има натрупани загуби в размер на над 68 млн.лева, вероятно затова КПКОНПИ проверява болницата. Нямам представя какви са причините за проверката, въпросът е, дали договорите на предишния директор са ощетявали обществените ресурси“, коментира д-р Атанасов пред NOVA.

“Само два работни дни съм бил на работа в болницата, имам информация за противоречия между различни групи, но това е нормално. Ако се наложи ще се направят промени в административната част, в клиничните структури, решенията ще се вземат от шефовете на клиники“, допълни новият шеф на Александровска. В момента пациентите са малко, но болницата се подготвя за нова вълна от коронавирус.

План за справяне с Covid-19 ще представи днес служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров. Представянето беше отложено от вторник за днес. Документът е разработен заради очакваната нова вълна на разпространение на коронавируса през есента, вероятно към края на септември, според специалисти. Прогнозата е за преобладаващи случаи с делта щам на корона вирус, по-известен като индийски щам.

А ямболската болница остана без кислородна инсталация след поредна кражба на медни тръби, които захранват хирургичния корпус и отделението по анестезиологията.Създалата се ситуация принуди болницата да спре и операциите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай