Албена с първия стикер "100% ваксинирани"

Две министерства посочиха най-красивия ни курорт като добрия пример

Албена с първия стикер "100% ваксинирани" | StandartNews.com

"Ние се намираме там, където е най-добрият пример!" С тези думи служебният министър на туризма доц. Стела Балтова откри пресконференцията във ваканционно селище Албена, в която участие взеха и главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, директорът на Регионална здравна инспекция – Добрич д-р Светла Ангелова, Илин Димитров – председател на Варненската туристическа камара, Красимир Станев – Изпълнителен директор на Албена и Маргита Тодорова – търговски директор на Албена.

Официалните гости посетиха Албена, за да отличат ваканционното селище като най-добрият пример за безопасно място, осигуряващо безгрижна почивка.

Хотел Maritim Paradise Blue 5* e първият хотел в България, който бе отличен със специалните стикери на Министерство на туризма и Министерство на здравеопазването, за обектите със 100% ваксиниран персонал.

В рамките на юни ще бъдат ваксинирани около 70% от служителите на ваканционното селище. Албена има сертифициран собствен Център за ваксинация, който функционира от месец Април, като в него може да се ваксинира всеки при заявено желание и след записване.

Към момента в Албена има около 2000 гости, като близо 50 % от тях са чужденци, а именно румънци, французи, чехи, украинци и др.

Към момента Албена е единственият комплекс, който е намерил успешно решение за осигуряването на място за настаняване за карантинирани контактни лица, в случай на установяване на заразен с COVID-19. Министър Балтова посети определената за тази цел вилна част, където хората, въпреки изолацията, ще могат да продължат ваканцията и да се насладят на почивката си. Карантинираните ще бъдат настанявани в самостоятелни вили, в които ще получават необходимата помощ, готова храна или ще могат сами да си я приготвят.

Главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев също изрази добрите си впечатления от подготовката на Албена за Лято 2021.

„Моля, правете като Албена“, призова той целия туристически бизнес у нас.

Д-р Кунчев съобщи, че България е подала искане за участие в европейския фонд от 100 млн. евро за осигуряването на безплатни тестове на граничните пунктове на летищата при влизане и излизане на туристите от страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай