Адвокатът, пребил Митко, посягал и на жена

Ивайло Пенов е имал спречквания със служителка на "Чистота" и нейна надзорничка

Адвокатът, пребил Митко, посягал и на жена | StandartNews.com

Адвокатът Ивайло Пенов, който си позволи да посегне на талисмана на Пловдив - Митко от "Капана"  е посягал и преди, и то на жена. "Нападнал е общинска служителка от "Чистота", гонил е и нейната надзорничка. Имало е 15 минути гонене", разказва очевидец на грозната сцена, цитиран от bTV.

Нападателят на Митко - продавача на чорапи от пловдивския квартал "Капана", е задържан за 24 часа, съобщиха от прокуратурата. 45-годишният мъж от Варна се укриваше до вчера.

Ивайло Пенов е задържан от полицаи на четвърто районно управление малко преди 20 часа вчера. Акцията по издирването му продължи два дни, след като в социалните мрежи бяха разпространение кадри, на които се вижда как посяга на продавачa, известен като талисмана на "Капана".

Митко разказа, че се скарали заради чадър, който взел от него преди месец и още не го бил върнал.

"Чорапите почна да ми ги хвърля и да ме удря по главата и носа, ама нищо ми няма", казва Митко.

Заради скандала пловдивчани протестираха в подкрепа на Митко."Очакваме да се изнесе от Пловдив да не стъпва повече и прокуратурата да си свърши работата и да има наказания, а не да му се размине", каза Георги Прокопиев.

Предстои Районната прокуратура в Пловдив да вземе отношение относно наказателната отговорност на задържания мъж. Адвокати на протеста заявиха, че при доказване на вина, нападателят може да бъде наказан с лишаване от свобода до три години.

"Това е типично за хулиганството, човек, който не зачита порядките в обществото, да посяга по този начин на един човек, който е тръгнал да изкара някой лев и то по честен начин", каза адвокатът от Пловдивската адвокатска колегия Спас Паров.

"Купувала съм си чорапи много пъти от Митко, нямам представа какво ще се случи, знам само, че прокуратурата се е самосезирала и оттук нататък се надяваме на адекватни действия", каза Ванеса Митрова, пише Блиц.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай