Абсурд в Пловдив: Паяк разкарва болен oт COVID из целия град

Не разрешиха на заразен лекар да си плати глобата на място

Абсурд в Пловдив: Паяк разкарва болен oт COVID из целия град | StandartNews.com

Пловдивският лекар д-р Бранислав Милинич стана главен герой в абсурдна ситуация в града под тепетата, писа "Марица".

Заради неразположение, медикът отива с колата си до ДКЦ II, за да се изследва за коронавирус. Паркирал на глуха улица, от която се влиза към ул. "Данаил Николаев". Слязъл и се запътил към поликлиниката за изследване. Почакал доста време, но в крайна сметка резултатът бил положителен за коронавирус. 

Когато тръгва към колата си, д-р Милинич вижда, че тя е натоварена върху паяк. "Паякът още маневрираше. Викнах им, те спряха. Обясних им ситуацията, че съм положителен за коронавирус. Предложих веднага да заплатя веднага глобата, за да освободят колата, но отказаха категорично. Заявиха, че трябва да си я взема от наказателния паркинг. А той е в другия край на града, на бул. "Найчо Цанов". Пробвах да обясня, че като съм болен, ще подложа много хора на риск, за да стигна до там. Но откараха колата. Не знам дали е забранено да се плаща на място, но е необходимо, особено в такива случаи. Не е технически трудно", разказа д-р Милинич.

В крайна сметка лекарят се качил на такси и бил откаран до наказателния паркинг, където се съхраняват принудително репатрираните коли, въпреки че е болен от коронавирус. 

По думите на лекаря, трябва да се помисли за адекватно решение на подобен проблем, предвид че сме в условия на пандемия и че неговият случай няма да е нито първия, нито последния. 

Ненко Калакунов, директор на ОП "Паркиране и репатриране", обясни, че когато шофьорът-нарушител е "хванал" паяка, колата му се освобождава срещу 30 лв. От наказателния паркинг това се случва срещу 60 лв. По думите му, служителите разполагат с ПОС-устройства и човек може да заплати веднага с банкова карта. Няма причина шофьорът да е там, да иска да плати и служителите да откажат, посочи Калакунов. 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай