Четвъртък,

6 млн. лв. са отделени за ремонти и оборудване в болници и ДКЦ в София

От: Администратор -
A
A
A

Близо 6 млн. лв. са отделени през 2018 г. за основни ремонти и оборудване в общински болници и бивши поликлиники в града. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери ремонта на 11 Диагностично-консултативен център на ул. Цар Симеон 145 в район „Възраждане".

Фандъкова посочи, че от миналата година Столична община насочва инвестиции към Диагностично-консултативните центрове в София, като тези средства са част от приходите от продажбата на Общинска банка, които са били насочени към здравеопазването, образованието, инфраструктурата и зелената система. „ДКЦ-тата в София бяха оставени дълги години без инвестиции. Миналата година направихме първата такава в район Люлин. Идеята е да продължим. Самите центрове ги подкрепяме да кандидатстват по различни програми," каза тя.

„В сградата на ДКЦ 11 е направено саниране и основен ремонт на покрив. Очакваме освен по-добрия вид, който привлича повече хора, да има и спестявания от отопление при зимата", посочи тя. Йорданка Фандъкова каза, че този Диагностично-консултативен център се управлява добре и е финансово стабилен. „Той даже успява част от приходите си да инвестира в нова апаратура. Възстановени са дейностите на специализираните кабинети", обясни още столичният кмет.

Фандъкова изтъкна още, че предстои саниране на Общинска АГ болница „Шейново". Фандъкова обясни, че конкурсът е приключил, за това се очаква да започнат ремонтни дейности, като инвестицията там е близо 180 хил. лв. „Това ще доведе до енергийна ефективност и до спестяване на средства, които да бъдат инвестирани в болниците", посочи тя.

Тагове:

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички