200 000 коли напускат София, катаджии на всеки километър

Спират камионите днес следобед и утре сутринта

200 000 коли напускат София, катаджии на всеки километър | StandartNews.com

Голямото преселение за Коледа започва още от днес, последният работен ден преди празниците. Очаква се само от столицата да потеглят около  200 000 автомобила към родните места. Заради интензивния трафик от Пътната агенция ограничават движението на камиони над 12 тона през днешния и утрешния ден, както и на 1 януари. МВР пуска допълнителни екипи на КАТ по пътищата.

Пътната агенция спира ремонтите по някои от основните пътни направления. На магистрала "Тракия" на една от най-критичните точки - 14-и километър, движението ще бъде реверсивно. Днес две ленти в посока Бургас и една в посока София, а в края на празниците - обратно.

Екипите на "Пътна полиция" ще осъществяват строг контрол по пътищата по време на наближаващите празници, информират от МВР.

На 21, 22 и 26 декември, както и на 1 януари 2019 г., се ограничава движението на камиони с максимална маса над 12 тона, включително с ремаркета и полуремаркета, на селскостопанска и земеделска техника, на трактори и специализирана строителна техника.

Във връзка с това, на територията, обслужвана от областната и столичната дирекция на МВР, ще бъдат разположени максимален брой полицейски екипи, които да подпомагат движението и да следят за недопускане на автомобилни колони в участъците с въведена временна организация на движението.

Служителите, работещи по контрола на пътното движение, ще бъдат ангажирани приоритетно към подпомагане и регулиране на движението, контрол на водачите с рисково поведение /неправилно изпреварване, неправилни маневри, отнемане на предимство/, както и на водачите с опасно и демонстративно управление - без необходимата дистанция, които извършват рискови маневри, изпреварване или преминаване от една лента в друга, създавайки непосредствена опасност за останалите участници в движението. Засилен ще е и контролът по отношение на управлението на МПС след употреба на алкохол и от неправоспособни водачи.

ОДМВР-София информира, че ще бъде прилагана нулева толерантност към всички нарушители. Водачите, които с рисковото си поведение на пътя застрашават своята безопасност и тази на останалите участници в движението, ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона, се посочва в съобщението.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай