181 машини чистили снега в София тази нощ

Направени са цялостни обработки със смеси срещу заледяване, както и почистване на снежна маса в някои квартали поради по-обилния снеговалеж...

181 машини чистили снега в София тази нощ | StandartNews.com

Общо 181 снегопочистващи машини са работили във всички райони на Столична община. Работата продължава и към момента. Това съобщават от пресцентъра на Столична община.

Направени са цялостни обработки със смеси срещу заледяване, както и почистване на снежна маса в някои квартали поради по-обилния снеговалеж. Обработени са приоритетно всички трасета на градския транспорт, общинските пътища, Южната дъга на Околовръстен път и основни улици в райони.

В планината Витоша са извършени опесъчаване и избутване на снежна маса на пътищата Бояна – Златни мостове и Драгалевци – Алеко. Към момента навсякъде градският транспорт се движи по обичайните се маршрути.

Снегопочистваща техника започва обработки и в някои вътрешноквартални улици, започва почистването на спирки и подходи към подлезите и тротоари.

Екипи на Дирекция „Аварийна помощ и превенция” извършват обходи на терен и заедно със Столичен инспекторат следят обстановката.

160 души са настанени в Кризисните центрове за хора, останали без дом. Във връзка с ниските температури е осигурен постоянен режим на работа. Гражданите могат да подават сигнали на тел. 070017310 или на 112.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай