100 деца от Раковски с първо причастие от папа Франциск

Трескава подготовка в града за посрещането на Светия отец

100 деца от Раковски с първо причастие от папа Франциск | StandartNews.com

Трескава подготовка за посрещането на папа Франциск на 6 май тече в Раковски. Тогава 100 деца от града, в който живее с най-голямата католическа общност у нас, ще вземат първо причастие от главата на Римокатолическата църква,съобщи бТВ. И разказа за огромното вълнение на 8-годишната Дани, която ще получи причастие. „За папата съм чувала, че е той е нещо като баща на църквата”, споделя малкото момиче пред камерата на бТВ.

Първото причастие е едно от седемте тайнства в католицизма. Смята се, че след дълга подготовка човек е готов да бъде въведен в църквата.

„Всяка неделя ходят на вероучение, преди това веднъж седмично ходят на литургия”, каза Ани Койрушка, майка на Дани. Родителите на Дани не успели да се срещнат с покойния папа Йоан Павел II при посещението му през 2002 г. у нас. Сега са отворили сърцата си за Франциск.

 „Надявам се да донесе много, не само за града, но и за цяла България, за всички хора, независимо дали са католици или православни, най-вече се надяваме да измоли благодат за града”, каза Йосиф Койрушки, баща на Дани. За специалната церемония Дани вече има нова, бяла рокля. А семейството ще посрещне близки и роднини от цялата страна, за да споделят празника им.

ФОТО: бТВ

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай