10 нови влака ще се движат в софийското метро

Правителството отпусна 20 милиона лева по време на редовното заседание

10 нови влака ще се движат в софийското метро | StandartNews.com

Нови 10 метровлака ще се движат по третата линия на метрото. Правителството отпусна 20 милиона лева по време на редовното заседание, които ще помогнат и за доставка и монтаж на преградни врати за метростанции от първия и втория метродиаметър.

По време на заседанието на Министерския съвет кметът на София Йорданка Фандъкова благодари за подкрепата, която правителството оказва на столицата.

"С тези 20 милиона лева ще успеем да направим окончателното плащане за закупуването на 10 нови метровлака, които напълно осигуряват дейността на цялата трета линия на метрото", заяви Фандъкова.

Тя отбеляза, че за 4 години са изградени 12 километра с 12 станции от третата линия на метрото. Кметът на Столичната община акцентира, че през последните години държавата е оказала съдействие за реализирането на три големи приоритета за столицата: строителството на метрото, довършването на Южната дъга на Околовръстното шосе и изграждането на училища и детски градини, за което целево бяха отпуснати 70 милиона лева от Министерския съвет.

Въпреки кризата, с помощта, която получихме от правителството през последната година, осигурихме промяната и развитието на София“, допълни Фандъкова.

Министър-председателят Бойко Борисов изтъкна, че скоро се очаква да приключи разширението на Околовръстния път в отсечката от квартал "Младост" до АМ "Тракия" и веднага след това ще започне строителството в участъка между АМ "Струма" и булевард "Цар Борис III".

"Ще изпълним всички мечти на софиянци. Преди години в София нямаше метро, нямаше Околовръстно шосе, помните какво беше - градът колабираше", напомни премиерът Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай