Русия ограничи мобилните телефони в училищата

В една четвърт от школата вече мерките действат

Русия ограничи  мобилните телефони в училищата | StandartNews.com

В близо 10 600 училища - почти една четвърт от училищата в Русия, вече е ограничено използването на мобилни телефони от деца, съобщи руският министър на образованието Олга Василиева.

„Вече имаме конкретни числа: 10 хиляди 628 училища - тоест приблизително едно на всеки четири - изпълниха препоръките и ограничиха телефоните по време на уроците", заяви още министърът.

Тя уточни, че в Северна Осетия, Ингушетия, Белгородска област такова решение е взето от 100% от училищата, в Камчатската територия - 37,5%, Магаданска област - 53,3%, Пермска територия - 58,8%.

По-рано Министерството на образованието препоръча на регионалните власти да обмислят ограничаване на използването на мобилни телефони в училищата. Препоръките се основават на анализ на международния опит и на проучване на общественото мнение, проведено от Министерството на образованието. Правителството препоръча още ако е възможно, училищата да предоставят съоръжения за съхранение на мобилните телефони на учениците по време на учебния процес.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай