River Park дари графити картини на училища и детски градини

Над 5000 деца ще имат възможността да опознаят творчеството на световноизвестния графити артист Nasimo

River Park дари графити картини на училища и детски градини | StandartNews.com

Над 5000 деца ще имат възможността да опознаят творчеството на световноизвестния графити артист Nasimo

Творбите от изложбата „Прозорец към детството“, дело на едни от най-добрите български графити артисти – Nasimo, Sve, Esteo, Arsek & Erase, бяха безвъзмездно дарени от River Park на столични учебни заведения. От компанията се постараха да допринесат за позитивните емоции на деца и учители в изпълнената с предизвикателства учебна година, която предстои.

23 Средно училище „Фредерик Жолио-Кюри“, 51 Средно училище „Елисавета Багряна“, 107 Основно училище „Хан Крум“, Национална природно-математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов" и 99 детска градина „Брезичка“ са учебните заведения, в които годината ще бъде по-цветна и шарена.

„Много съм щастлив, че след големия интерес към изложбата в Националната галерия „Квадрат 500“, графитите намериха своя постоянен дом именно в училища и детски градини. Проектът бе посветен на децата и тяхното безгрижно детство, изпълнено с игри и забавления навън и искрено вярвам, че тези картини не просто ще красят коридорите на учебните заведения, а и ще бъдат повод за много усмивки и игри“, споделя изпълнителният директор на River Park и инициатор на творческия проект Ори Нив.

В общо седем творби са изобразени незабравимите спомени от детството на графити артистите. В началото на годината те бяха представени в Национална художествена галерия „Квадрат 500“, като това беше първата графити изложба в НХГ. Целта на артистичния проект бе както да популяризира това направление на съвременното изкуство, така и да акцентира върху важността децата отново да излязат да играят навън.

Арт директор на проекта е един от най-добрите и популярни графити артисти Nasimo, оставил своите послания в градската среда не само у нас, но и в почти цяла Европа, Канада, Русия, Китай и др. „Фактът, че все повече деца прекарват времето си във виртуалното пространство, вместо навън с техните приятели, ни вдъхнови да пресъздадем картини от незабравимото безгрижно детство, което имахме. С подкрепата на River Park нашите послания достигнаха до хиляди посетители и ще съм изключително щастлив, ако чрез изкуството си вдъхновим децата да общуват повече помежду си в реалното пространство“, коментира Станислав Трифонов – Nasimo.

River Park е жилищен комплекс от ново поколение, който цели да предложи на жителите качествен и хармоничен начин на живот в близост до природата. Отличава се със стратегическа локация, обединяваща най-доброто от града и планината, множеството зелени площи – над 80% са предвидени за паркова зона с места за отдих, детски площадки, джогинг алеи, парк за кучета, индивидуални дворове и обслужваща инфраструктура.

Жилищният комплекс планира общо 352 еднофамилни къщи. Предвидено е строителството да се извърши в 3 фази, като в момента тече изпълнението на първата, която включва изграждане на 110 къщи с въвеждане в експлоатация през 2022 г.

Проектът е дело на най-голямото архитектурно студио „Иво Петров – Архитекти“, реализацията е поверена на „Калистратов груп“, а „Уникредит Булбанк“ финансира изграждането му.

Компанията, създала River Park има повече от 40 години опит в областта на недвижимите имоти. Бъдещият комплекс се финансира от Недвижими Имоти Дивелъпмънтс, което е 100% дъщерно дружество на Dynamic Group - международна инвестиционна група със седалище в Холандия, основана през 1973 г., като по-голямата част от дейностите й са свързани с развитие на недвижими имоти в глобален мащаб.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай