Откриха 100-та учебна година в УНСС

Валидираха юбилейна пощенска марка „100 години УНСС“

Откриха 100-та учебна година в УНСС | StandartNews.com

В тържествена атмосфера, в аула „Максима“ беше открита юбилейната стотна учебна година на Университета за национално и световно стопанство (УНСС).

По повод юбилея, ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров и министърът на транспорта Росен Желязков валидираха юбилейна пощенска марка „100 години УНСС“.

„Днес УНСС, най-старото и най-голямото висше икономическо училище в Югоизточна Европа, е лидер в българското висше образование и наука, неделима част от европейското образователно и изследователско пространство и предпочитано място за младите хора, които искат да получат модерно образование“, каза проф. Димитров.

„Няма по прекрасен юбилей от 100-годишнината. 100-годишнината е повод за равносметка, повод за гордост, повод за оптимизъм. УНСС е първото висше учебно икономическо заведение, което гордо през превратностите на историческите метаморфози е било винаги флагман на икономическата мисъл в България, на практиката и теорията на икономиката в едни и в други времена“, заяви от своя страна министър Желязков.

Първата учебна година в УНСС е открита на 1 октомври 1920 година. Юбилейният стотен випуск на висшето училище тази година са 3100 първокурсници, които ще се обучават в 43 специалности от 6 професионални направления.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай