Комисия в НС решава за пожизнена пенсия за учител

Стоянка Настева е детска музикална педагожка от Русе

Комисия в НС решава за пожизнена пенсия за учител | StandartNews.com

Депутатите от парламентарната комисия по образованието ще разгледат предложение на Министерския съвет за пожизнено предоставяне на държавна месечна награда в размер на 500 лв. на Стоянка Настева - детска музикална учителка от Русе.

Предложението се прави заради изключителните постижения и цялостния  принос на Настева в областта на образованието. Предложението за награждаване на детския музикален педагог Стоянка Настева, която от 10 години е пенсионер с пенсия в размер на 200 лв., е на инициативен  комитет от Русе, съставен от народни представители, ректор,  преподаватели във висши училища, директори на училища и детски градини и други дейци в сферата на образованието.

Стоянка Настева работи в областта на народното творчество, издирва произведения, подходящи за децата, включително по темата „Народни игри за деца“. Участва активно в експериментирането и приемането на програми за обучение и възпитание на децата от предучилищна възраст. Изнася множество открити уроци, заедно с ученици от Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“ в гр. Русе поставя на сцена спектакли за деца като „Лешникотрошачката“ - балът на цветята“, „Спящата красавица“, „Цар Лъв“ и др.

За професионалната си и всеотдайна педагогическа дейност Стоянка Настева получава редица отличия, сред които - орден „Св. Св. Кирил и Методий“ - втора степен,  и наградата „Отличник" на Министерството на образованието и науката“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай