170 000 деца и 30 000 учители влизат в клас

Не можем да затворим образователната система и обществения живот, каза Вълчев

170 000 деца и 30 000 учители влизат в клас | StandartNews.com

170 000 деца и 30 000 учители влизат в клас влизат утре в клас. Това съобщи просветният министър Красимир Вълчев пред Нова тв. „По-малките деца вече са в клас и данните показват, че те не са толкова голям фактор за разпространението на заразата”, коментира той.

„Нормално е родителите да са притеснени от връщането в клас на своите деца. Вирусът е вирулентен, той не отслабва. Но не можем да затворим образователната система и обществения живот за следващата година, година и половина, колкото се смята, че ще продължи пандемията. Затова сме дали възможност за най-предпазливите родители да оставят децата си вкъщи на дистанционно обучение”, обясни Красимир Вълчев.

По думите му в много училища е създадена чудесна система за обхващането на всички деца в учебния процес независимо дали са в клас или вкъщи. Учителите осъществяват контакт с децата, които учат дистанционно, и учебният процес протича безпроблемно.

Според Вълчев не може да се чака края на пандемията, което означава учебната година да изтече. „В класната стая е регламентирано да се носи маска от 5 до 12 клас. За 1 до 4 клас носенето на предпазна маска е по решение на учителите. Закупени са около 9 хиляди въздухопречистватели за стаите, в които учат децата. Прави се редовно проветряване и дезинфекция на помещенията. Месеците февруари и март ще бъдат трудни месеци. Зимните месеци по принцип са трудни заради грипа”, посочи той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор СТАНДРАТ
Коментирай