Задържаните полицаи от 4РПУ пазарували без пари от магазини

Служителите на реда са с обвинения за измама и злоупотреба със служебно положение

Задържаните полицаи от 4РПУ пазарували без пари от магазини | StandartNews.com

"Служителите на този сектор, действайки в различни направелния - наргиле барове, автокъщи и магазини - лицата са задържани при получаването на сумата от 2000 лв. Уговорката е била за 2000 евро, но след множество пазарлъци са стигнали до тази сума. Става дума за десетки търговци, които са плащали тази такса спокойствие.

Повдигнати са обвинения за измама и злоупотреба със служебно положение. България се превърна в държавата на подхвърлените пари. Едно от задържаните лица, при проверка с контролно осветление, ръцете му са светнали. Той твърди, че това било от химикалка, а не от пари", административният ръководител на Софийска прокуратурата Димитър Петров.

"Структурата и йерархията следва структурата и йерархията на личния състав. Една трета от личния състав от младшите офицери не са се поддали да членуват в групата и да си оцапат ръцете. Събрали сме множество доказателства. Имат лични вещи, часовници и скъпи автомобили за големи суми. Ще проверим имотното им състояние, защото не е ясно все още дали те са купени с тази пари", допълни заместник-прокурорът в специализираната прокуратура.

Той уточни, че в някои магазини, задържаните са си пазарували без пари. Задържаните не са офицери, а цивилни полицаи. "Имаме данни и в бъдеще към наказателна отговорност ще бъдат подведени и други лица", изтъкна магистратът.

"Членовете на групата са преценяли потенциала на колегите дали се явява надежден сътрудник на групата или се изказва остро срещу корупционни практики. Прокуратурата е сезирана от търговци. Групата е започнала дейността си от началото на 2017 г.", стана ясно от думите на държавното обвинение.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай