Задържаха бизнесмен за убийството на Стамбето

Стрелецът имал разрешително за пистолета

Задържаха бизнесмен за убийството на Стамбето | StandartNews.com

Убития в офис за отпускане  на кредити Станимир Иванов – Стамбето е починал от огнестрелна рана в главата, изстрелът е бил от законно притежаван пистолет „Берета“, за който предполагаемият извършител  Владимир Младенов Василев  е имал разрешително, съобщиха от ОД на МВР – Стара Загора.

 В коридорчето до помещението , където се е разиграла трагедията имало и клиент на една от близо дузината регистрирани на този адрес фирми, чийто едноличен собственик е Владимир.

Иззет е бил законен пистолет „Берета“, от който е бил изстрелян един куршум, стрелбата е била от изключително близко разстояние, жертвата е нямала никакъв шанс, потвърди комисар Валентин Георгиев, началник на отдел „Разследване“ при ОД на МВР – Стара Загора.

При обиска в дрехите на Стамбето е намерен сгъваем нож, но липсвали данни той да е бил използван за заплаха, коментира окръжният прокурор Дичо Атанасов. Тепърва ще се  установява на кого от двамата братя-бизнесмени е собственост иззетият пистолет, на този етап Владимир Младенов, който е задържан с прокурорско постановление за 72 часа и му е повдигнато обвинение по член 115 от НК за убийство отказва да дава показания.

Работи се по няколко възможни версии, основната е спор между братята и Стамбето за неуредени финансови въпроси. Според прокуратурата жертвата е работела от няколко години за Младенови,самият той в личния си профил във ФБ е рекламирал дейността на заложна къща в Пловдив, която индиректно е свързана с останалите заложни къщи /4 на брой/ , чийто едноличен собственик е Владимир.

Станимир Иванов е на 35 години и е изключително добре познат на  старозагорските криминалисти, има множество регистрации  и едно ефективно осъждане за случай от март 2016-година, когато изправи на „кътни зъби“ жителите на квартал „Три чучура юг“ с хвърлянето на самоделни бомби от терасата на апартамента си по леки автомобили и детска площадка.

Задържаният 37 – годишен Владимир Младенов Василев е собственик на петнадесетина търговски дружества, повечето от тях са били притежание на баща му, починалият преди 4 години крупен бизнесмен Младен Василев.

Владимир не е криминално проявен, категорични са от МВР и прокуратурата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай