Ужасни подробности за убийството на Андреа

Обвинителният акт срещу непълнолетния Аксел Олеков от село Галиче влезе в съда

Ужасни подробности за убийството на Андреа | StandartNews.com

Обвинителният акт срещу непълнолетния Аксел Олеков от село Галиче, убил по особено жесток и мъчителен начин Андреа Руменова, вече е вресен в съда от Окръжна прокуратура – Враца. Олеков е проникнал в чуждо жилище през нощта, за което той употребил ловкост, изнасилил е жертвата си и е откраднал нейни вещи, съобщиха още от прокуратурата.

17-годишният Аксел е бил отгледан от родителите на баща му в ромската махала в село Галиче. Майка му живеела в Чехия и не поддържала контакти с него. Около 00:30 часа през нощта на 11 януари младежът излязъл навън, като минал покрай съседна къща, в която живеела 18-годишната, която той харесвал.

Момичето по това време било само. Родителите й били разделени от десет години. За нея се грижел баща й, който заминал да работи във Великобритания. Майка й, въпреки че живеела в селото, не поддържала връзка с дъщеря си.

Обвиняемият забелязал светлина в една от стаите на къщата на Андреа и решил да влезе в дома й. Успял да премине през малък прозорец на приземен етаж, който бил със счупени стъкла, като по този начин се озовал в мазето. Там взел със себе си метален предмет (жегъл), пише ДарикНюз.

По вътрешно стълбище стигнал до стаята на момичето на втория етаж. Почукал на вратата, като Андреа отключила и отворила. Обвиняемият й казал, че иска „да спи с нея“. Тя не се съгласила и му се развикала да си тръгва. Изплашена от случващото се, тя е взела телефона си, за да се обади за помощ, но в този момент той й нанесъл удар в главата с металния предмет.

Пострадалата паднала на леглото, след което нападателят я ударил още веднъж. Момичето престанало да движи крайниците си. В същото време телефонът на Андреа иззвънял. Обвиняемият извадил батерията от него и го хвърлил.

След това обвиняемият извършил полов акт с пострадалата. На тръгване видял, че тя се движи. Хванал я за врата и започнал да я души с две ръце, което продължило, докато тя престанала да дава признаци на живот. Тогава той взел намиращия се върху раклата нож и нанесъл няколко удара с него в областта на шията на момичето., след което й прерязал гърлото. Завил тялото й с одеяла. На шкафче забелязал портмоне, което взел, ведно с намиращата се в него сума от 250 лева. С мокри кърпи изтрил ножа, увил металния предмет и тръгнал. По пътя ги изхвърлил, прибрал се и легнал да спи.

На сутринта безжизненото тяло на момичето било открито от братовчеди. Веднага бил подаден сигнал на общ телефонен номер за спешни повиквания 112. На място пристигнали полицейски служители и лекарски екип.

Междувременно обвиняемият А.О. посетил магазин в центъра на селото, откъдето напазарувал маратонки, музикални колонки и ръкавици. На продавача обяснил, че спечелил пари от работа в София. След това заминал за гр. Бяла Слатина, купил таблет с калъф, музикална колона и се прибрал в Галиче. Същият ден бил задържан от органите на реда. Пред полицаите направил самопризнания, подробно разказал за извършените деяния и посочил мястото, където изхвърлил вещите.

От изготвената на досъдебното производство съдебномедицинска експертиза е видно, че причината за смъртта на момичето е остра масивна кръвозагуба, довела до състояние несъвместимо с живота.

Предстои наказателното производство срещу обвиняемия да продължи в съда. Делото е взето на специален надзор в Софийска апелативна прокуратура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай