Убиецът от Виена свързан и с арестувани у нас

Независимо от това, че го смятат за самотен извършител

Убиецът от Виена свързан и с арестувани у нас | StandartNews.com

Независимо от това, че го смятат за самотен извършител, атентаторът от Виена Куйтим Фейзулаи изглежда е бил доста тясно свързан с други терористи, пише „Шпигел“.

Следите на мъжа, който в понеделник уби четирима души в центъра на Виена и рани 23 (някои от тях сериозно) водят и към Швейцария, Германия, и дори опосредствано към България.

Според публикацията германската полиция провежда обиски в няколко града във връзка с подозренията, че четирима души са имали редовни контакти с Куйтим Фейзулаи.

Претърсват се жилища и офиси в Касел, Пиненберг и Оснабрюк. Един от четиримата мъже на име В. от района на Пинеберг е бил член на терористична група, която е изскала да стигне до Сирия и да се бие на страната на джихадистите от „Ислямска държава“.

Преди две години Хамбургският окръжен съд го е осъдил на условно наказание за подготовка на тежко престъпление, което е заплаха за държавата. Заедно с още петима ислямисти В. се е опитал да пътува до „Ислямска държава“ (ИД) в Сирия. Според присъдата обаче групата е била арестувана в България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай