Психопатът от Габрово: Синът ми се подхлъзна

Бащата на 5-годишното дете, открито мъртво под виадукта на Околовръстното шосе в Габрово, се е отметнал от първоначалните си самопризнания

Психопатът от Габрово: Синът ми се подхлъзна | StandartNews.com

Бащата на 5-годишното дете, открито мъртво под виадукта на Околовръстното шосе в Габрово, се е отметнал от първоначалните си самопризнания. Според bTV той е отказал да потвърди, че е бутнал сина си от моста, сменил версията си и е настоял, че двамата гледали звездите, когато детето се подхлъзнало и паднало през парапета.

За трагедията се разбра вчера, след като в 6.30 часа в Областната дирекция на МВР в Габрово е получено съобщението, че мъж се готви да скочи от виадукта на Околовръстното шосе. След близо 3-часови преговори психолог от Института по психология на МВР в Плевен разубедил 31-годишния Дилян Бетев.

След като той се отдръпнал от перилата на виадукта, е бил задържан и откаран в Областната дирекция на полицията. Причината - пристигналите екипи на МВР открили във водите на река Янтра под моста тялото на 5-годишния му син.

Източници на Dir.bg разкриха, че първоначално Дилян Бетев е отказал да говори, но след това излязоха данни, че по-късно той е направил самопризнания. По последна информация от bTV 31-годишният е сменил версията си, като в крайна сметка е настоял,ч е става дума за инцидент, а не убийство.

Родителите на загиналото момченце са живеели без брак на семейни начала. Техни съседи от квартал "Русевци" в Габрово твърдят, че Дилян понякога се държал екстремно и дори неадекватно на ситуации в ежедневието. Майката Петя пък била издирвана от две седмици от нейни приятели и познати, след като напуснала дома си. Нейна приятелка написа в социалните мрежи, че това се случило, след като младата жена била пребита зверски от мъжа си. Самият Дилян е лежал в затвора за кражби и наркотици.

До момента на трагедията обаче нито майката Поля, нито съседи са подавали сигнали за насилие в семейството. Според личния лекар на детето то е имало вид на добре гледано, водено е редовно за задължителните имунизации.

По думите на Радослава Христова от дирекция "Социално подпомагане" тяхната служба също не е разполагала с данни за проблеми в семейството:"Доходите им са били нормални. В нашата дирекция по никакъв повод не са постъпвали сигнали, че има рискове за здравето на детето. Впечатленията на служителите са, че момченцето се отглежда при много добри условия".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай