Рейнджър с 3 мисии в Ирак убил Десислава

Заподозреният е задържан снощи на гарата в Мездра, докато се е опитвал да избяга

Рейнджър с 3 мисии в Ирак убил Десислава | StandartNews.com

   Рейнджър с три мисии в Ирак зад гърба си е заподозряният убиец на 40-годишната военнослужеща Десислава Стоянова.  42-годишният Светослав Каменов е и един от пострадалите при атаката срещу база "Индия" в Кербала през декември 2003 г.  Тогава загинаха 5 български войници, а Каменов е един от 27-те ранени. За задържането на ветерана съобщи на брифинг окръжният прокурор на град Пловдив Румен Попов. Според думите му Каменов е приятел на убитата, но няма данни да са били в интимни отношения. „На 30 ноември убитата, която е военнослужещ, не се е явила на работа. На 3 декември също, вследствие на което Военната прокуратура започва досъдебно производство за отклоняване от военна служба. Пристъпило се е към издирвателни мероприятия, основно от страна на полицията в Пловдив, по установяване на местонахождението на жената. Било установено, че тя е била в приятелски отношения с 42-годишен мъж и понастоящем задържан. Те се срещнали на 29 ноември вечерта, след което същата е изчезнала. Задържаният е бил обявен за издирване, но не за извършено убийство, защото няма данни за това, а поради причината, че последен е видял убитата. Светослав Каменов се укривал до вчерашна дата в района на област Враца, село Зверино“, каза Румен Попов. Той посочи, че задържаният е бивш военнослужещ, участвал е в три задгранични мисии като рейнджър - в Ирак, като по първоначалните данни е един от пострадалите в мисията ни в Кербала, бил е и в Афганистан. Впоследствие става обучител по военно-тактическа подготовка на рейнджъри, които са обучавани за специални мисии в чужбина.
„Малко преди да бъде задържан по образуваното вчера досъдебно производство за противозаконно отвличане и лишаване от свобода, тъй като не беше намерен труп, служителите на полицията установява, че лицето се намира в село Зверино и е направил контакт с негов родственик, който работи в органите на полицията. 42-годишният мъж се опитва да се свърже с полицейския служител, като му поставя условия и то заплашително, че трябва да се яви в силно залесена гориста местност и че ако не се появи сам, „ще стане страшно“. Благодарение на усилията на служителите на МВР, чрез оперативни способни, лицето е задържано“, обясни прокурор Попов.
Трупът на 40-годишната Десислава е открит в шкаф-ракла под леглото в дома на бившия рейнджър в  Сопот, със счупен врат и множество наранявания по лицето. Тялото е било натикано там от близо седмица, съобщиха още разследващите. 

Тепърва ще се установява и конкретната причина за настъпилата смърт. „До момента задържаният е направил частични самопризнания. По отношение на мотива – работи се по всички версии. Не се изключват като мотиви нито неуредени финансови взаимоотношения, за които има доказателства към настоящия момент, нито сексуално посегателство или опит за такова“, посочи Румен Попов и допълни, че Каменов е многократно осъждан и криминално проявен. Срещу него има дела за подаване на фалшив сигнал за бомба в ДСК, за неплащане на издръжката на детето си, която в последствие е платил, за отклоняване от военна служба, за предизвикване на катастрофа в пияно състояние.Според запознати бившият рейнджър се е завърнал в много тежко психическо състояние след инцидента в Кербала, след което рязко е променил поведението си. Напоследък  Светльо бил много сприхав е често пребивал и предишната си приятелка, разказа негов познат от Карлово.  

,Има жена, дете на 12-13 години и още едно по-малко момиченце. Разведен е, да. Тук си идваше сам. За тази връзка изобщо не знаех, нищо не е споделял. Знаех, че имаше друга приятелка от София, която бе набил и тя си замина. Но той от години си живее в тая къща.Пиеше, но не като да се напива. Не е правил бели. Не съм очаквал от него такава работа'', сподели пред камерата на Нова телевизия един от съседите му.

Заподозреният е задържан снощи на гарата в Мездра, докато се е опитвал да избяга.  Засега основната версия, по която работи полицията, е ревност, тъй като има информация, че жертвата е водила паралелна връзка с друг мъж. Има и друга версия - за неуредени финансови отношения.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай