Трима лекари казват остава ли в ареста Арабаджиев-младши

Синът на Ветко и Маринела поиска да говори пред медиите, магистратите не позволи

Трима лекари казват остава ли в ареста Арабаджиев-младши | StandartNews.com
  • Синът на Ветко и Маринела поиска да говори пред медиите, магистратите не позволи

Тройна съдебномедицинска експертиза назначи на Вълчо Арабаджиев Апелативният специализиран  наказателен съд. Синът на укриващите се в чужбина Ветко и Маринела Арабаджиеви е в ареста с обвинение за пране на пари и данъчни престъпления. От становището на тримата лекари зависи дали Арабаджиев-син ще остане зад решетките или мярката му за неотклонение ще бъде променена в по-лека.

Трима доктори са от Пирогов - невролог, неврохирург и специалист по образна диагностика. Те ще определят какво е здравословното състояние на Вълчо Арабаджиев.

На днешното заседание в съда дойде и сестрата на Вълчо – Александра Арабаджиева. Тя искаше да му даде морална подкрепа, но не пожела да бъде снимана. В същото време обаче се оказа, че Вълчо Арабджиев е имал желание да говори пред медиите, но съдът не е позволил това.

В съдебната зала днес бяха представени нови 54 тома доказателства по делото. Това ще помогне на магистратите да решат дали ще има промяна в мярката за неотклонение на Арабаджиев. Адвокатът на 21-годишния мъж настоява мярката да бъде сменена с домашен арест. Следващото заседание по делото е на 24 януари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай