Тийнейджъри откраднали метална каса за дарения от молитвен храм

Същите откраднали пари и от автомат за кафе

Тийнейджъри откраднали метална каса за дарения от молитвен храм | StandartNews.com

Непълнолетен на 15 години и малолетни на 11 и 13 години откраднали метална каса за дарения от молитвен храм в Момчилград, установиха криминалисти на Районното управление в града. Кражбата била извършена на 2 юли в интервала от 14 до 17,30 часа, сигналът бил подаден от джамийското настоятелство. Полицаи намерили останки от разбитата каса в района на жп гарата в града.

Трите момчета са били установени от криминалисти на РУ-Кърджали предишния ден за кражба на пари от автомат за кафе. Непълнолетният е бил задържан за срок до 24 часа в РУ-Кърджали, а след това в РУ-Момчилград, на малолетните е оказана полицейска закрила за срок до 48 часа, уточняват от пресцентъра на ОД на МВР Кърджали.
 
В хода на проверката била установена съпричастността на групата към кражба на 120 лв. и мобилен телефон от заведение в областния град.
В обекта било проникнато на 1 юли срещу 2 юли чрез избутване на прозорец. По същото време момчетата разбили две машини за кафе на ул.“Първи май“ и ул.“Тина Киркова“ откраднали около 90 лв.

Работата по случаите продължават „Криминална полиция“ в управленията в Кърджали и Момчилград и инспектори от Детска педагогическа стая.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай