Т. Бояджиев: Отравянето на Гебрев е водевил

Оръжейният бос търси известността на Скрипал, коментира бившият разузнавач

Т. Бояджиев: Отравянето на Гебрев е водевил | StandartNews.com
  • Оръжейният бос търси известността на Скрипал, коментира бившият разузнавач

Водевил нарече ген. Тодор Бояджиев съмненията за отравянето на оръжейния бос Емилиян Гебрев по подобие на Скрипал с нещо като "новичок".
Бившият разузнавач и бивш главен секретар на МВР е категоричен, че бизнесменът Гебрев просто търси известността на Скрипал.

Главният прокурор Сотир Цацаров изнесе вчера подробности по случая. Той категорично заяви, че Гебрев не е тровен с новичок през 2015 г. Натровил се е с пестициди, пиейки кафе, направено от домашната му кафе машина.

В същото време обаче Сергей Федотов, един от тримата руски агенти, замесени в отравянето на бившия руски разузнавач и британски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му, е бил три пъти в България.

"Ако "новичок" е използван на 24 април 2015 г. и не е дал търсения резултат, кое разузнаване 4 г. по-късно ще тръгне да използва нещо, което се е доказало като неефективно. Това е водевилна история", коментира Тодор Бояджиев за БНТ. Според него няма как нечие разузнаване да стои зад подобни акции, защото и двете операции - по отравянето на бившия руски агент Скрипал, и на Гебрев, са изпълнени на ниско професионално ниво. Според него при Скрипал става въпрос по-скоро за лично отмъщение, извършено от "заслепени от мъст" разсекретени от него британци, работещи за руските служби. А шумът по случая сега е вследствие на изтекла информация от британските или българските служби, разследвали версията за отравяне. След това тази версия е била поета от политиците, за да се отклони вниманието от Брекзит, коментира Тодор Бояджиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай