Стоян Зайков се гръмнал обграден от полиция

Чул се е изстрел, с който най-вероятно Зайков е отнел живота си. Екипи проверяват мястото

Стоян Зайков се гръмнал обграден от полиция | StandartNews.com

Както „Стандарт“ съобщи издирваният за две убийства беглец от Костенец Стоян Зайков се е самоубил. По-късно стана ясно, че той е посегнал успешно на живота си след като е бил блокиран от полицейски части.

Зайков е бил засечен в района на Долна Баня. При полицейска операция е бил обграден от служители на няколко поделения на МВР. При опит да бъде задържан е открил огън по полицаите. Те са отговорили с предупредителна стрелба, според инструкциите. Чул се е изстрел, с който най-вероятно Зайков е отнел живота си. Това съобщи на извънреден брифинг късно снощи вътрешният министър Младен Маринов.

Няма пострадали униформени при престрелката. Вътрешният министър обясни, че е разговарял със служителите и според тях изстрелите, които са произвели те, не са били по негова посока.

В акцията са участвали екипи на Гранична полиция, СОБТ, КОБРА и други. В момента на място се очакваше да дойде група за извършване на оглед, случаят ще се поеме от следовател.

Вътрешният министър каза още, че в двадесетдневната операция по издирването на Стоян Зайков са били използвани абсолютно всички технически средства и нововъдения, сред тях и над 70 фотокапана.

Трябва да се изчакат и резултатите от множеството назначени експертизи, допълни Маринов, като отбеляза, че към този момент няма данни някой да е помагал на Зайков.

"Имаше информация, че се укрива в гората, следите, които намирахме, бяха на различни места, свивахме обръча към него, разсейвахме го. Трябва да установим къде е бил, какво е правил, дали е имал помагач, засега няма такива данни. Сигурни сме, че през цялото време е бил в района. Доказателствата са, че е извършил второто убийство. Хората, изведени от Костенец, ще могат да се върнат спокойно", обяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай