Щракнаха белезници на двама автокрадци в Банско

Установени и задържани са 31-годишен от Криводол, област Враца, и 21-годишен от Симитли, област Благоевград, съобщават от МВР...

Щракнаха белезници на двама автокрадци в Банско | StandartNews.com

Двама мъже са задържани за кражби на автомобили в Банско. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Полицейската операция за противодействие на престъпления, свързани с кражби на МПС, основно с чужда регистрация и собственост на чуждестранни граждани, гости на Банско е проведена на 2 януари 2019 г. Тя е осъществена от служители на ОДМВР - Благоевград и колегите им от ГД „Национална полиция“.

В хода на полицейските действия, в местността Стражите в землището на град Банско, в лек автомобил „Фиат Брава“ са установени и задържани 31-годишен от Криводол, област Враца, и 21-годишен от Симитли, област Благоевград.

При претърсванията на адреси в Криводол, в софийското село Мировяне и в Симитли са намерени и иззети множество мобилни апарати, компютърни конфигурации и техника, използвана при извършването на кражбите на автомобилите. Открити са и вещи, заявени от пострадалите и оставени от тях в откраднатите автомобили. В Симитли, като съпричастни в извършените деяния , са задържани и 51-годишен от Криводол и 21-годишен от Симитли.

В хода на проведените процесуално-следствени действия са събрани данни за участие на 31-годишния към извършени кражби на МПС през сезон 2016-2017г. в Банско. На него и на 51-годишен са повдигнати обвинения за извършено престъпление по чл.195, ал.1 от НК за кражба на лек автомобил „Тойота Рав 4“ и опит за отнемане на лек автомобил „БМВ Х6“, като деянията са извършени от началото на годината. Постановена им е мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай