Районен инспектор в София е в ареста заради подкуп

Служителят на полицията обещал срещу пари да не изпълни задълженията си

Районен инспектор в София е в ареста заради подкуп | StandartNews.com

Районният инспектор от полицията в София Станимир Благунов е задържан за получаване на  подкуп чрез изнудване, съобщиха от МВР.

Разследването по случая е започнало в началото на  август тази година,  когато гражданин е подал сигнал, че Благунов му е поискал 850 лв., за да не му връчи по надлежния ред призовка за извършено административно нарушение на правилата за движение по пътищата – шофиране с превишена скорост.

Срещу поисканата сума, служителят на полицията обещал да не изпълни задълженията си, като по този начин осигури изтичане на давността за реализирана на административно-наказателната отговорност спрямо гражданина.

Днес Софийска градска прокуратура е поискала уличеният за рушвет служител да остане за постоянно в ареста. Очаква се съдът да вземе решение.

За това престъпление законодателят е предвидил наказание лишаване от свобода от три до десет години, глоба до двадесет хиляди лева и лишаване от право да се заема определена държавна или обществена длъжност, и право да се упражнява определена професия или дейност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай