Ральо Ралев търсел подкупи в стил „Иванчева“

В Пловдив обаче не става въпрос за взимане на пари по този „балъшки“ начин като при „Младост“

Ральо Ралев търсел подкупи в стил „Иванчева“ | StandartNews.com

Задържани са кметът на район „Северен“ в Пловдив и други лица, случаят е сходен с този в „Младост“ (с Десислава Иванчева – бел.ред.). Това съобщи заместник главният прокурор Иван Гешев в Сутрешния блок на БНТ във връзка с ареста на кмета на район „Северен“ в Пловдив Ральо Ралев.

Той поясни, че в случая в Пловдив не става въпрос за взимане на пари по този „балъшки“ начин като при „Младост“. По думите му в Пловдив нещата са по-качествено отработени.

„Това, което мога да кажа към момента е, че подробна информация ще се даде по този случай, когато интересите на разследването позволяват това да се случи. Единственото, което мога да кажа, че да към този момент е задържан по реда на Закона за МВР за 24 часа кметът на район „Северен“ в Пловдив, задържани са и други лица“, каза още Гешев.

„Ако правя паралел със случая „Младост“ прокуратурата беше максимално открита. В случая „Младост“ се наложи да бъдем на 100% открити и да представим на обществото всичко, което разполагаме. По една или друга причина цялото дело е в медиите. Оказва се, че хората, които професионално ги интересува това нещо, са го прочели, направили са си анализ как да не допускат грешки и са взели мерки да затруднят прокуратурата максимално. Засега не им се получава“, коментира Гешев.

Хора от групата на Мартин Антов се занимават с наркоразпространение, изнудване на граждани и търговци в Монтана. Ако направя паралел с кметските случаи, във всеки един град има т.нар. криминални авторитети, които по някакъв начин са свързани с местната власт. Резултатите в борбата с местната престъпност в момента са по-добри от преди. Антов е привлечен като обвиняем за ръководител на организирана престъпна група. Работи се по един случай за измама за около 500 000 лева за измама в Монтана. Този тип групи, които са на местно ниво, се занимават с всичко, от което могат да се изкарат пари, каза Гешев.

Днес ще бъде внесено искане за мярка за неотклонение "задържане под стража" на кмета на Божурище. Предполагам, че е готова експертизата по случая. Mисля, че като доказателства сме достигнали максимума за 3 дни по този случай, допълни Гешев по случая в Божурище.

Поредният български олигарх, който прибираме вкъщи, е Маринела Арабаджиева. Смятаме, че има доказателства за извършени престъпления. Днес ще внесем мярката за неотклонение. Бяха изследвани част от иззетите 26 телефона, тогава бяха открити връзки с Белград. Обемът на работа на прокуратурата в момента е несъпоставим в сравнение с който и да е от предишните главни прокурори. Не мога да твърдя, че Прокопиев има връзки с Цветан Василев, но в случая с Арабаджиеви и Баневи е ясно, че имат някакви връзки с него, коментира Иван Гешев екстрадирането на Маринела Арабаджиева.

Не знам дали става въпрос за пари, факт е, че хора, свързани с "Боец", имат контакти с Цветан Василев. Делото КТБ е как точно е източена банката. Лазов описва механизма на източване на банката. Към някакъв момент, предполагам, че ще сподели и за други лица, които са взимали пари по схемата, каза Гешев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай