Психопат ли е бомбаджията от Варна?

Става въпрос за психопатна проява в основата, на която стои ревността

Психопат ли е бомбаджията от Варна? | StandartNews.com

Продължава издирването на бившия полицай Веселин Димитров, за когото се смята, че е взривил блока във Варна. Преди време жена му подала жалба заради домашно насилие. Мъжът е имал ограничителна заповед от 6 януари. Дни преди трагедията Веселин написал писмо до един от варненските сайтове, в което споделя проблемите си.

„Става въпрос за психопатна проява в основата, на която стои ревността. Човекът се е изкарва жертва. Практиката показва, че насилниците винаги се опитват да смекчат вината си пред обществото. Освен това той казва, че може би ще се самоубие, ако жена му не се върне при него. С това изказване е целял да привлече внимание. В историята става въпрос за 20-годишен тормоз. Вероятно мъжът е злоупотребявал с алкохол, което също му е влияело”, заяви пред Нова телевизия психиатърът Веселин Герев. По думите му полицията е трябвало да контролира случая, след като има издадена ограничителна заповед.

„Веселин е бивш полицай. Така че вероятно е бил предупреден от негов колега, за да се размине без проблеми. Служителите на МВР имат много специфичен психопрофил. Те са малко по-агресивни и настойчиви. Много от тях не могат да разграничат професионалните си ангажименти от личния си живот. Недоумявам защо журналистите в този местен сайт не са уведомили прокуратурата. Трябвало е да им светне лампичката, че този мъж е много опасен”, поясни Герев. По думите му живеещите в блока трудно ще се справят с шока от преживяното.

Психиатър Герев е почти сигурен, че Веселин не е втората жертва. „Трябва да се проверят близки и познати на жената, които може да са били във взривения апартамент. Възможно е тя да не била сама”, заключи Веселин Герев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай